ivt SW-2000/12V szinusz inverter

Tiszta szinuszos kimenőfeszültséget szolgáltató 2000W-os, 12V-ról működtethető inverter. USB eszközök töltésére is alklamas!

Cikkszám: 00650011 Kategóriák: , ,

Leírás

Bemenő feszültség

Az a feszültség, amiről a konvertert üzemeltetni lehet. A 12V névleges bemenőfeszültségű konverterek 10…15V közötti, a 24V névleges bemenőfeszültségűek pedig 20…30V közötti feszültségforrásról működtethetők. Ezek a feszültségszintek a járó motorú járművek esetében szokásos hálózati feszültségek. Ha egy konverteren a bemenő feszültség rendelkezésre áll, akkor a zöld színű POWER LED világít.

 

Kimenő feszültség

Az a feszültség, amit a konverter a kimenetén szolgáltat.

 

Folyamatos kimenőáram, túlterhelésvédelem

A folyamatos kimenőáram az az áramerősség, amivel a konvertert folyamatos üzemben meg lehet terhelni. Túlterhelés esetén a konverter nem károsodik, mert a beépített védelmi elektronikák közbelépnek. Bizonyos modellek esetében előbb egy hangjelzés (nagyon sűrű sípolások sorozata) lesz hallható, később, ha a túlterhelést ennek ellenére sem szüntetik meg, a konverter lekapcsol – más modellek túlterhelésre azonnal lekapcsolnak.

 

Pillanatnyi kimenőáram

Az az áramerősség, amivel a konvertert rövid időre meg lehet terhelni annak tönkremenetele és a védelmek bekapcsolása nélkül.

 

Hűtés, túlmelegedés riasztás

A konverterek nagyméretű hűtőfelületekkel rendelkező alumíniumházban kaptak helyet, így a működésük közben keletkező hőt könnyen elvezetik. A nagyobb terhelhetőséggel rendelkező típusok emellett egy kisméretű ventilátort is tartalmaznak, melyet a beépített hőmérséklet figyelő áramkörök ki- és bekapcsolnak. Ha ennek ellenére is túlmelegedés következne be, akkor a piros színű OVERHEAT LED kigyújtása mellett a konvertert lekapcsolják.

 

Polaritáscsere elleni védelem

Ha egy konvertert fordított polaritással csatlakoztatunk egy feszültségforráshoz, akkor a belső olvadóbiztosítói kiolvadnak. Az olvadóbiztosítók cseréje és a helyes polaritású újracsatlakoztatás után a készülék újra használható.

 

Kimeneti rövidzár védelem

A kimeneti rövidzár a túlterhelés szélsőséges esete. Ez akkor fordulhat elő, ha a működtetett berendezés zárlatos lesz, vagy a kimeneti kapcsok egy fémtárggyal rövidre záródtak. Ilyen esetekben is a túlterhelésvédelmi áramkör avatkozik be a konverter gyors lekapcsolásával. A zárlat megszűnése után a készülék tovább használható.

 

Alacsony bemenőfeszültség riasztás

Bizonyos konverterek a bemenőfeszültség kritikus csökkenése esetére hangjelzéssel (ritkás sípolások sorozata) figyelmeztetik a felhasználót, hogy a további működés érdekében a tápláló akkumulátort tölteni kell. Ha a töltés elmaradna az akkumulátor mélykisütésének elkerülése érdekében a konverter lekapcsol.

További információk

Gyártó

ivt

Bemeneti feszültség

12 V

Kimeneti feszültség

230 VAC

Frekvencia

50Hz

Hullámforma

Szinusz

Folyamatos teljesítmény

2000 W

Pillanatnyi teljesítmény

4000W

Készenléti áramfelvétel

1500mA

Hatásfok

88%

Hűtés

Ventilátor

Tulajdonságok

1 dugalj, Távirányító

Védelem

Alacsony bemenőfeszültség, Magas bemenőfeszültség, Polaritáscsere ellen, Túlmelegedés, Túlterhelés

Méret

455 x 245 x 70 mm

Tömeg

5,2 kg

-