Intelligent SP-400USB-24V trapéz inverter

Módosított szinuszos kimenőfeszültséget szolgáltató 400W-os, 24V-ról működtethető inverter.

Cikkszám: 01070047 Kategóriák: , ,

Leírás

Intelligent SP-400USB trapéz inverter, 24V, 400W

Kimenő teljesítmény
A folyamatos kimenő teljesítmény az a maximális teljesítményszint, amivel az inverter folyamatos üzemben megterhelhető. A pillanatnyi kimenő teljesítmény az a maximális teljesítményszint, amit az inverter rövid időre károsodás és a védelmek bekapcsolása nélkül képes elviselni. A pillanatnyi teljesítmény-igény főleg a fogyasztók bekapcsolásakor jelentkezik azok nagyobb indulási áramfelvétele miatt. Egy-egy inverternél a pillanatyi teljesítmény-terhelhetőség kb. a kétszerese a folyamatos teljesítmény-terhelhetőségnek.

Kimeneti jelalak
Kimeneti jelalak szempontjából két invertertípust különböztetünk meg. A tiszta szinuszos inverterek az elektromos hálózatéval mindenben megegyező jellemzővel bírnak: 230V feszültség, 50Hz frekvencia, szinuszos időbeli lefolyás. A módosított szinuszos vagy trapézinverterek esetében is ugyanezek a jellemzők igazak, egyedül a kimeneti jelalak más. Ezek az inverterek nem képesek tiszta szinuszos kimenetet produkálni, hanem egyenes vonalakból felépített trapézokkal helyettesítik azt. Motorokkal rendelkező fogyasztókhoz (barkácsgépek, háztartási gépek, kerti gépek, stb) ajánlott; hűtőgépekhez, légkondícionálókhoz pedig elengedhetetlen a szinuszos inverter választása.

USB port
Bizonyos invertereken található egy szabványos USB port is. Ez az aljzat mobiltelefonok, zenelejátszók, tabletek és egyéb USB-ről tölthető elektronikai berendezések beépített akkumulátorának feltöltéséhez szolgáltat 5V-os, 500mA-es vagy 2,1A-nyi töltőáramot.

Kimeneti rövidzárvédelem
Ha az inverterre kapcsolódó terhelés túlságosan nagyra növekedne, pl. a működtetett fogyasztó zárlatos lesz, az nem fogja az inverter tökremenetelét okozni, mert a védelem gyorsan közbelép és korlátozza a kimeneti túláramot.

Figyelmeztetési küszöbfeszültség
Az a feszültségszint, aminél a tápláló akkumulátor kapocsfeszültsége ha alacsonyabb, egy hangjelzés lesz hallható. Ilyenkor már a tápláló akkumulátor töltéséről gondoskodni kell. Ez a feszültségszint a 12V-os névleges feszültségű akkumulátorok esetében 11V körüli, 24V-osaknál 22V.

Lekapcsolási küszöbfeszültség
Az a feszültségszint, aminél a tápláló akkumulátor kapocsfeszültsége ha alacsonyabb, az inverter már lekapcsol és a fogyasztó nem működtethető tovább. Ez a feszültségszint a 12V-os névleges feszültségű akkumulátorok esetében 10V körüli, 24V-osaknál 20V. Ez a védelem elsősorban az akkumulátort védi mélykisütés ellen, így ha az akkut hamar feltöltik, annak károsodása elkerülhető.

Figyelmeztetési hőmérsékletszint
Az a hőmérséklet, aminél az inverter további hűtéséről már gondoskodni kell. A túlmelegedés adódhat a hosszúra nyúlt üzem miatt, de okozhatja a túl magas környezeti hőmérséklet, esetleg direkt napfény.

Lekapcsolási hőmérsékletszint
Az a hőmérséklet, aminél az inverter lekapcsol és a fogyasztó már nem működtethető tovább, míg az inverter hőmérséklete nem csökken.

Akkufeszültség kijelzés LED-sorral
Bizonyos nagyobb teljesítményű inverterek egy LED-soros feszültségjelzővel rendelkeznek. Erről a kapcsolódó akkumulátor mindenkori feszültsége olvasható le az analóg mérőműszerekéhez hasonlóan.

Terheléskijelzés LED-sorral
Bizonyos nagyobb teljesítményű inverterek egy LED-soros terhelésjelzővel rendelkeznek. Erről a LED-sorról a kapcsolódó terhelés olvasható le %-ban. Minél kisebb a világító LED melletti szám, annanál kisebb a terhelés az inverteren, vagyis lehetőség van még további fogyasztók működtetésére.

Távvezérlés
A nagyteljesítményű inverterek esetében lehetőség van egy távkapcsoló csatlakoztatására, erre szolgál a házon található, a telefonok fali csatlakozójára hasonlító aljzat. Ide csak az inverter gyártója által készített távkapcsoló csatlakoztatható. A távkapcsoló nem a készlet része, azt külön kell megvásárolni.

FREQUENCY kapcsoló*
A nagyobb teljesítményű invertereken lehetőség van a kimeneti frekvencia 50Hz-es vagy 60Hz-es értékre történő beállítására. A fogyasztók csatlakoztatása előtt mindig győződjünk meg a helyes frekvencia beállításáról.

STANDBY kapcsoló*
Ennek a kapcsolónak az átállításával tudjuk a készüléket energiatakarékos nyugalmi helyzetbe kapcsolni. A kapcsoló NORMAL állásában, a kimeneten mindig mérhető feszültség, a készülék bekapcsolását követően függetlenül attól, hogy kapcsolódik-e fogyasztó az inverterhez, vagy nem. A SAVING állásban 5s-onként egy rövid időre jelenik csak meg a kimeneti feszültség és ha az inverter kimenetére fogyasztó is csatlakozik, akkor a feszültség folyamatosan kint is marad, ellenkező esetben újabb 5s-ra lekapcsolódik. Ezzel a funkcióval a készülék nyugalmi áramfelvétele jelentősen lecsökken, a tápláló akkumulátor nem merül “feleslegesen”.

* Ezek a funkciók csak bizonyos piacokra szállított inverterek esetén működnek.

További információk

Gyártó

Intelligent

Bemeneti feszültség

24 V

Kimeneti feszültség

230 VAC

Frekvencia

50Hz

Hullámforma

Trapéz

Folyamatos teljesítmény

400 W

Pillanatnyi teljesítmény

800W

Készenléti áramfelvétel

300mA

Hatásfok

90%

Hűtés

Ventilátor

Tulajdonságok

1 dugalj, USB töltő aljzat

Védelem

Alacsony bemenőfeszültség, Magas bemenőfeszültség, Polaritáscsere ellen, Túlmelegedés, Túlterhelés

Méret

180 x 73 x 73 mm

Tömeg

1 kg

Laptopok,Fényképezőgépek,Mobiltelefonok,
Akkumulátoros szerszámok,Kamerák,Lámpák 300W-ig,
Faxgépek,TV játékok,
TV-k 13"-ig,Ventilátorok